Výstava Pavlíny Gardianové

Něžný surrealismus Pavlíny Gardianové představuje pražská výstava

Novinky.cz

Krásného slunného 1. září zahájila malířka Pavlína Gardianová svou další výstavu s názvem Druhé zrození, která je k vidění v Zahradách pod Pražským hradem. Najdete ji ve Valdštejnské ulici č. 14 v samotném srdci starobylé Prahy.

Vernisáží provedl muzikant a moderátor Šimon Kalousek. Společně se svojí přítelkyní Veronikou Vránovou připravil pro autorku obrazů mimořádný dárek v podobě písně, která nesla název Druhé zrození, stejně jako výstava. Bylo to velmi neobyčejné a křehkou malířku to velice dojalo a její díky nebraly konců.

Pavlína Gardianová je představitelkou něžného surrealismu ztvárňující především hedvábné sny a poezii. Tvoří převážně na základě vlastních prožitků, pocitů a čerpá také z představ i tužeb. V jejích obrazech najdete něhu, soucit, souznění, krásu, bolest a stejně tak i neposkvrněnou lásku. Její přátelé o ní říkají, že je to  malířka filozofka s křídly i tvrdá realistka, ale hlavně přímý, spolehlivý a čistý člověk.

Podkrkonošská malířka Pavlína Gardianová aktivně představuje svou tvorbu od počátku devadesátých let a dnes má za sebou už desítky výstav v Čechách i v zahraničí. Nenechává se odradit překážkami a na svět hledí čistýma očima. Ona a ani její obrazy vás nenechají v klidu a učiní vás závislými. Kdo je pozná, už nikdy bez nich nechce být. Její obrazy jsou zastoupeny v mnoha muzejních i soukromých sbírkách.

autor: Lenka Žáčková

Fotografie ke stažení